Nieuwe website voor slachtoffers huiselijk geweld en stalking tamara 15 August 2014

Nieuwe website voor slachtoffers huiselijk geweld en stalking

Leestijd: 2 minuten

Stichting Zijweg heeft een nieuwe website. De belangenbehartigingsorganisatie voor vrouwelijke slachtoffers van huiselijk geweld en stalking, maakt zichzelf hiermee nog zichtbaarder.

Op de website geeft de stichting slachtoffers een gezicht en een stem, en diegenen die nog in een geweldssituatie zitten hopelijk de kracht om hieruit los te breken.

De site geeft veel informatie over de problematiek: de cijfers, de kenmerken, de wetgeving gevolgen voor alle betrokkenen. En ze maken inzichtelijk hoe moeilijk het is om aan deze geweldsituatie te ontsnappen. Dat gaat vaak niet van de ene op de andere dag. In een interview, dat vorig jaar in Vriendin werd gepubliceerd, vertelt één van de bestuursleden over haar eigen ervaringen en hoe het contact met lotgenoten uiteindelijk zorgde dat ze de stap durfde te zetten. Twee jaar lang bereidde ze zich voor, spaarde stiekem geld, herstelde oude contacten en toen op een dag verving ze alle sloten, terwijl de politie ingelicht was, en beëindigde definitief haar relatie. Het interview is na te lezen op deze nieuwe site.

Empowerment

Ook de korte promo van de meest recente Empowermentdag staat op de homepage. Tijdens deze E-days ontmoeten slachtoffers elkaar en doen ze kosteloos mee aan workshops. De E-days worden een paar keer per jaar, op verschillende locaties in het land georganiseerd. Door de promo realiseer je je eens temeer hoe wijdverbreid dit probleem is in onze samenleving en hoe goed het is dat deze vrouwen zich verenigen om elkaar en zichzelf sterker te maken.

Ben jij ook slachtoffer van huiselijk geweld of stalking, wil je in contact komen met vrouwen die hetzelfde hebben meegemaakt of wellicht deelnemen aan een volgende E-day? Neem dan eens een kijkje www.stichtingzijweg.nl.

Op de site wordt ook uitgelegd hoe je de geschiedenis van je computer kunt wissen en een knop om snel naar een neutrale website te gaan, zodat je ongezien kunt surfen op internet.

Bron: Fonds Slachtofferhulp

Scroll to Top